Broeikassen gekocht

broeikassen

Broeikassen worden vaak door hobbyisten gebruikt om er plantjes in te kweken. Broeikassen worden hoofdzakelijk in een tuin geplaatst. In de broeikas moet je rechtop kunnen lopen en hij moet wel een paar vierkante meter als oppervlakte hebben. Ook moet je in de broeikas een tafel plaatsen, omdat je de plantjes die je wilt kweken staande in de daarvoor bestemde bakjes moet kunnen planten.

broeikassen

Maken of kopen
Je kunt een broeikas kant en klaar kopen. Er worden ook veel broeikassen van hout gemaakt. Wanneer je het houten geraamte geplaatst hebt, kun je er doorzichtig folie over spannen. Er moet aan een zijde een opening gemaakt worden, omdat je erin moet kunnen. Indien de kas afgesloten is, moet er wel een beetje wind doorheen kunnen. Is er geen luchtdoorgang dan is het mogelijk dat door de hoge temperatuur en het vocht de plantjes beschimmelen. Dat moet je dus zeker voorkomen. Zorg voor een goede grondsoort in de kas. Wanneer je aan alle eisen voldoet, kun je zeker mooie plantjes kweken.

Indien je er een kant en klaar koopt, zie je dat ze in alle prijsklasse en grootte leverbaar zijn. Het is een prachtige hobby waar veel tijd in gaat zitten. Het is verstandig de plantjes op een milieuvriendelijke manier te kweken.