De betekenis van oranje rozen

Roze rozen

Oranje rozen staan voornamelijk voor kracht en vriendschap. Oranje rozen worden dan ook voornamelijk gegeven bij zakelijke gebeurtenissen. Je kunt bijvoorbeeld oranje rozen geven wanneer een medewerker een mooi jubileum heeft, zoals 5 jaar in dienst. Je kunt diegene dan een mooie bos rozen geven om diegene te bedanken voor al die jaren en meteen je hoop uitspreken dat hij of zij nog lang in dienst blijven. Oranje rozen staan ook symbool voor de vriendschap. Als jij jouw vriend of vriendin gewoon zomaar wil bedanken, zijn oranje rozen dan ook perfect.

Oranje rozen geven bij gelegenheden

Oranje rozen zijn heel veelzijdig en kun jij bij veel verschillende gelegenheden geven. Zoals gezegd kun je het bij zakelijke gelegenheden geven, maar ook bij vriendschappelijke gelegenheden. Oranje rozen zijn ook heel geschikt voor verjaardagen. Zo laat jij zien dat je blij bent met de vriendschap tussen jullie twee en dat je hoopt dat deze vriendschap nog lang blijft. Je kunt natuurlijk ook oranje rozen voor jezelf bestellen. De oranje rozen staan namelijk ook voor positieve energie. Wanneer jij dus een mooie bos van deze rozen in jouw woonkamer zet, zal dit positief werken op het humeur van iedereen!

Oranje rozen verzorgen

Oranje rozen zijn prachtige rozen, maar deze hebben wel een goede verzorging nodig. Zonder deze verzorging kan het zijn dat de rozen minder lang mooi op de vaas staan. Hieronder staan een aantal handige tips, zodat jij de vaasleeftijd eventueel kunt verlengen. Haal de rozen zo snel mogelijk uit de doos en snijd de stelen schuin af. Maak een vaas van de juiste grootte goed schoon. Voeg hier vervolgens vers water aan toe en doe rozenvoeding in het water. Haal vervolgens de bladeren weg van de rozen die in het water hangen. Hierdoor kunnen de rozen sneller verwelken. Ververs het water en de rozenvoeding na een week voor het beste resultaat.