De vonkeroderen techniek

Vonkeroderen

Het was voor het eerst dat ik van de vonkeroderen techniek hoorde. Een collega van mij vertelde dat het een hele speciale en lastige manier is om metaal te bewerken. Het wordt vooral toegepast om hele nauwkeurige vormen aan te brengen. Het blijkt dat jij met een apparaat en de juiste vaardigheden wel tot op 0,005 mm precies kan werken. Ik had nog nooit eerder gehoord dat er zo’n nauwkeurige techniek bestond. Het leek mij heel erg interessant om dat met mijn eigen ogen te zien. Daarom zocht op het internet naar een bedrijf die dit toepaste op metaal. Uiteindelijk kwam ik bij het bedrijf Nefratech uit, zij hadden al meer dan 50 jaar ervaring hiermee.

Vonkeroderen

Een dagje meekijken

In een mail aan het bedrijf Nefratech vroeg ik of ik een keer een dagje mee kon kijken naar hoe zij de techniek vonkeroderen toepaste. Een dag later had ik al een reactie ontvangen. In hun mail stond dat ik meer dan welkom was om mee te draaien. Zij vonden het heel erg leuk dat ik zo geïnteresseerd was in hun werk. Een paar dagen later stond ik met een vakman in de werkplaats van Nefratech. Ik verbaasde mij over het feit dat zij echt zo nauwkeurig konden werken.