Een matras 150×200: net geen tweepersoons bed

matras 150x200

Wil je een nieuw matras maar weet je niet zo goed welke maat je wil hebben? Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of er is een maat die je kunt kiezen. Een afwijkende breedte en lengte is bijvoorbeeld het matras van 150×200. Dat is een maat die je nog altijd niet veel ziet, terwijl het voor velen wellicht de perfecte oplossing is. Dat heeft verschillende redenen:

  • het is groot genoeg voor twee maar comfortabel in je eentje
  • het is net geen kingsize waardoor het weinig ruimte in beslag neemt
  • de lengtemaat is prima voor iedereen met een gemiddelde lengte

Een matras kiezen

Wanneer je dus comfortabel in het bed wil slapen met een ander maar ook een kleine kamer hebt dan is 150 centimeter in de breedte een prima oplossing. Het is echter nog groter dan je denkt dus zorg dat je altijd de ruimte opmeet. Houd er ook rekening mee dat je bedframe er nog bij komt en dat het geheel dus vaak nog net iets breder uitkomt.

matras 150x200

Liggen op een matras

Realiseer je wel dat er heel veel matrassen zijn om uit te kiezen als het gaat om de inhoud. Er is niet zoiets als een goed matras. Een matras kan voor de één afschuwelijk zijn terwijl de ander nog nooit zo lekker heeft geslapen. Welke soort bij jou past hangt af van je smaak maar ook zeker van je lichaamshouding en eventuele klachten.