Essentieel voor snowboarden: een helm, bindingen en schoenen

snowboard-bestellen

Een goede snowboard helm beschermd het hoofd tegen een harde val. Vandaag de dag zijn de meeste helmen licht van gewicht en maken ook nog eens een outfit op de piste helemaal af. Ook zorgt een snowboard helm ervoor dat de oren worden beschermd tegen de kou tijdens wintersport en dat het hoofd warm blijft. Het is nuttig voor een helm om eens je eigen hoofd op te meten zodat je weet welke maat je nodig hebt. Dit kan makkelijk met een meetlint. Daarnaast is het voor de maat ook fijn om een helm te hebben die verstelbaar is, zodat de helm altijd goed op je hoofd kan zitten. 

Snowboard bindingen voor stabiliteit

snowboard bindingen zijn nog wel eens lastig om uit te kiezen. Het begint allemal bij het kiezen van de juiste maat en van bindingen waarin ook je snowboard schoenen passen. Een binding hoort goed te kunnen sluiten, daarom is het ook niet fijn om een te kleine binding te kopen. Een juiste binding zorgt voor een goede stabiliteit en is daarom ook essentieel in de uitrusting voor het snowboarden. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar de manier van bevestigen op het snowboard of deze juist is en welke manier van sluiten het beste bij je past.

Schoenen proberen

Bij snowboard schoenen is het ook goed om te kijken naar de maat, net zoals bij een helm en bindingen. Dit heeft ook weer allemaal effect op het comfortabel en stabiel snowboarden. Een te grote schoen kan ervoor zorgen dat je gaat schuiven, een te kleine schoen kan enorm gaan knellen. Daarnaast is het ook goed om te kijken wat voor soort sluiting er bij de persoonlijke voorkeuren past. Hierin is ook veel variatie in te vinden. Een goede tip is om een aantal schoenen uit te proberen en te testen welke er bij je past.