Hoe kun je je concentratie een boost geven?

Refurbished laptops

Het geluid van Gebruikte laptops kan ervoor zorgen dat je snel afgeleid wordt. Daarnaast zit je misschien in een drukke kantoortuin waar anderen zitten te bellen, terwijl jij je probeert te concentreren. Deze soort dingen zijn natuurlijk funest voor je concentratie. Het maakt niet uit waar je bent; of je nu op kantoor of thuis werkt. Met de juiste muziek kun je je veel beter focussen. Het is hierbij belangrijk om passende muziek op te zetten. Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel genres waar je uit kunt kiezen. Kies de muziek waar je zelf het meeste van houdt. Meer tips over concentratie? Lees het hieronder!

Focus je op één taak

De meeste mensen die zich niet goed kunnen concentreren springen vaak snel over van taak naar taak als ze werken. Hierdoor krijg je nooit iets af, wat je productiviteit niet bepaald ten goede komt. Om dit te voorkomen kun je het beste aan het begin van je dag alle taken opschrijven die je moet doen, en deze op volgorde afwerken. Mocht je een erg strakke deadline hebben, dan kun je het beste aangeven bij je collega’s dat je even met rust gelaten wilt worden. Time management op Tweedehands laptops kan ook helpen bij concentratieproblemen, dit helpt je om op één taak te richten.

Zet planten neer

Haal de natuur in huis! Dit werkt erg goed voor je concentratievermogen, zeker als je een langdradige taak moet doen. De natuur heeft een heilzame werking, en zorgt ervoor dat je aandacht weer op kan laden. Daarnaast zorgen planten er ook voor dat stress verminderd wordt. Mocht je de mogelijkheid hebben, dan is het een goed idee om elke dag een stukje te wandelen in de natuur. Uitzicht op een natuurlijke omgeving kan echter ook helpen om je te laten focussen. Zorg dus voor meer planten in je kantoor of zet fotolijstjes neer met foto’s van de natuur.