Je motor verkopen

Schademotor inkopen

Twee jaar geleden had je uren lang hard gewerkt voor iets dat je heel graag wilde. Je maakte extra overuren voor een ding waar je al jaren over droomde, een motor. Uiteindelijk na uren lang te hebben gewerkt had je genoeg gespaard en kon je hem eindelijk kopen, een gloednieuwe motor. Maar nu je de motor een tijdje hebt kom je er toch achter dat het niet echt je ding is en wil je nu wat anders proberen. Maar hoe kun je nu je motor verkopen?

Belangrijk om vooraf te regelen

Ten eerste moet je bepalen van de waarde van je motor. Zoek online naar vergelijkbare motoren om een idee te krijgen van de huidige marktwaarde. Houd rekening met de staat van je motor is het een schademotor of niet? Ook moet je kijken naar het merk en het model. Ten tweede moet je foto’s maken van je motor. Maak duidelijke, goed verlichte foto’s van alle belangrijke kenmerken van de motor. Ten derde maak je een advertentie. Plaats een advertentie voor je motor op een online platform en zorg dat je alle belangrijke informatie vermeldt, zoals het merk, model, bouwjaar, kilometerstand, en eventuele extra’s die bij de motor worden meegeleverd. En natuurlijk moet je niet vergeten om de prijs te vermelden.

Laatste stappen voor de motorverkoop

 Nadat je een advertentie hebt geplaatst voor de motor zijn de volgende stappen van belang. Het eerste wat je moet doen is het beantwoorden van vragen van geïnteresseerden. Want zodra de advertentie online staat zullen mensen contact met je opnemen en dan is het erg belangrijk dat je vriendelijke manier hun vragen beantwoord. Zodra iemand geïnteresseerd is zou je diegene een proefrit kunnen aanbieden. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de motor sneller wordt verkocht. En zodra je een serieuze koper hebt gevonden kun je de verkoop afsluiten en is het je gelukt om de motor te verkopen.