Ontdek de wereldberoemde Hollandse infrastructuur

engineering 5

Hier in Nederland hebben we eigenlijk maar geluk met hoe goed we het hebben met onze infrastructuur. Onze wegen en paden zijn vaak op een hele logische manier aangelegd en het is relatief makkelijk om hier de weg te vinden. Dit hebben we mede te danken aan slimme mensen achter computers die door middel van engineering bepalen hoe het verkeer het beste geleid kan worden. De meeste mensen staan niet stil bij de werking van het verkeer, ook al begeven ze zichzelf er dagelijks in. Het spreekt misschien ook wel voor zich, maar toch zit er erg veel werk achter wat natuurlijk erkent moet worden.

Nederland is het land van fietsen

Als je aan mensen buiten Nederland vraagt waar ons kikkerlandje bekend om staat zullen er waarschijnlijk een aantal onderwerpen naar boven komen. Kaas uit gouda, klompen, Amsterdam, windmolens, maar ook fietsen. Mensen uit het buitenland vinden het vaak ongelooflijk dat wij naar hun idee bijna overal naartoe fietsen. En dat ook nog eens zonder helm wat misschien wel gevaarlijk is. Dat er in Nederland zo’n duidelijke fietscultuur is hebben we mede te danken aan de vele fietspaden die ervoor zorgen dat het prettig is om te fietsen. Verder is Nederland natuurlijk relatief plat en zijn er weinig bergen en heuvels. Dit maakt het fietsen gelijk een stuk comfortabeler.

Onze welbekende en mooie snelwegen

Behalve de fietspaden, zijn wij in Nederland ook vaak blij met onze snelwegen. Deze zijn namelijk goed onderhouden en op een logische manier ingericht waardoor het makkelijk is om van A naar Z te reizen. De auto pakken is hier dan ook heerlijk comfortabel. Engineering heeft er ook voor gezorgd dat de aansluiting tussen de verschillende wegen vrijwel vlekkeloos is door hier verschillende technische processen op los te laten. Veel mensen uit Nederland die naar onze zuiderburen reizen hebben nog wel eens iets te klagen over de slechtere kwaliteit van de wegen daar. Onze wegen maken ons dan toch weer een beetje trots!