Oorzaak van pijn in de voeten

podotherapeut

Het kan heel erg vervelend zijn om constant pijn te hebben in jouw voeten. Dit hoeft niet te komen door kramp, vaak heeft het een onderliggende reden. Het is misschien slim om dan ook langs te gaan bij een podotherapeut. Deze kan precies kijken wat er aan de hand is en waar jij last van hebt. Wellicht zet je teveel druk op de voeten tijdens het uitvoeren van bepaalde activiteiten. In dit artikel worden er redenen voor pijn in de voet besproken.

Verkeerde schoenen

Het is wel zo dat die mooie strakke gympen er wel eens voor kunnen zorgen dat je pijn in je voet krijgt. Het is natuurlijk niet slim om te kleine schoenen te dragen, maar soms kun je al last krijgen als de schoen maar een klein beetje strak zit. Zodra je voelt dat de schoen knelt kun je vast denken dat je ze moet inlopen, maar soms gaat dat ten koste van jouw eigen voeten. Kies dus schoenen die ruim en comfortabel genoeg zijn.

Excessief wandelen

Het weer wordt steeds mooier dus let erop dat je jouw voeten niet overbelast. De podotherapeut kan je goed voorzien van een methode om een goede techniek te hebben tijdens het wandelen. Maak daarom gebruik van een manier om goed te wandelen en zorg niet voor onnodige druk op de voet.