Snel en effectief tuinmeubelen schoonmaken

1 houtklover

Tegenwoordig is het schoonmaken van houten tuinmeubilair gemakkelijker en effectiever dan ooit tevoren, dankzij de uitvinding van de hogedrukreiniger. Met dit krachtig apparaat kan je in een mum van tijd grondig vuil en aanslag verwijderen van je houten tuinmeubels, zonder dat je hiervoor urenlang hoeft te schrobben en te schuren. Doordat er met hoge kracht water vrijkomt zien je tuinstoelen er razendsnel als nieuw uit. Bijna iedereen heeft er tegenwoordig een thuis, maar hoe ging dit vroeger dan voor deze uitvinding?

Eindeloos schrobben met sponsjes en borstels

Het antwoord is erg simpel, er was helaas geen andere keuze dan met borstels, schuursponsjes en veel water schrobben aan je tuinmeubilair. Als je dit niet regelmatig bijhield was je al snel uren kwijt met het wegschrobben van de hardnekkige aanslag. Naarmate de tijd vorderde, werden er meer geavanceerde schoonmaakmethoden ontwikkeld. Een van de meest gebruikte methoden was het gebruik van een compressor die werkt met toegevoegd water. In de jaren zeventig en tachtig schaften mensen massaal deze reiniger aan met als hoofdreden de snelheid van het apparaat. Ook een groot voordeel is dat je meubilair veel schoner wordt dan toen je dit deed met schuursponsjes. Maar zijn er ook nadelen aan?

Keerzijde van deze uitvinding

Hoewel er niet veel nadelen zijn aan deze reiniger, Behalve dat de aanschaf ervan uiteraard duurder is dan de aanschaf van schuursponsjes, zijn er wel dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kan bijvoorbeeld het houtoppervlakte wat je reinigt beschadigd raken doordat je te veel kracht zet. Vergeet daarom dus ook niet om de druk aan te passen aan het soort materiaal en meubilair, zorg ook dat je het apparaat niet te dicht tegen het oppervlak aan hebt. Als je dus maar voorzichtig en veilig te werk gaat, mag je ervan uit gaan dat alles naar wens verloopt. Maar al met al is het schoonmaken van houten tuinmeubilair met de hogedruk reiniger een stuk makkelijker en effectiever geworden dan vroeger. Want laten we eerlijk zijn, urenlang schrobben en schuren is niet meer van deze tijd.