De mooiste keukenmuren

Een keuken heeft veel functies. Naast koken en bakken wordt er in een keuken vaak gegeten en de keuken moet spullen handig kunnen verbergen. De keuken is met al deze functies een van de belangrijkste en meest gebruikte ruimtes van ieder huis. Het is dus belangrijk dat een keuken er goed uitziet. Niet alleen de aanrechtbladen en keukenkastjes moeten stijlvol zijn, ook de muren moeten helemaal naar smaak zijn. Muren van een keuken moeten echter wel aan een aantal eisen voldoen.

Welke muurtypen zijn geschikt?

Het is verstandig om te kiezen voor muren die makkelijk schoon te maken zijn in de keuken. Ga dus voor muren waar je eenvoudig een doekje overheen kunt halen en die niet te veel onderhoud vereisen. Er zijn een heleboel muurtypen waar je uit kunt kiezen. Tegels komen in alle soorten en maten. Deze kun je dus helemaal aan jouw stijl aanpassen. Of je nou felle kleuren of strak wit wil, met tegels kan het allemaal. Daarbij zijn ze makkelijk in onderhoud. Tegelen kun je echter niet zo makkelijk zelf doen en iemand inhuren kost een hoop geld.

Beton ciré of verf

Een andere optie is een beton ciré wand. Beton ciré kun je zelf doen. Dit scheelt een hoop geld. Daarbij is het makkelijk schoon te houden. Een beton ciré wand is waterbestendig. Sommige verfsoorten zijn dit ook, maar lang niet allemaal. Verf kun je eenvoudig aanpassen aan jouw stijl door een kleur of meerdere kleuren te kiezen die bij jou passen. Een beton ciré wand kun je ook kleuren, maar er zijn wel minder opties dan bij verf.

Accentmuren

Een accentmuur wordt steeds populairder. Een accentmuur trekt de aandacht van iedereen in de kamer en is stijlvol. Een accentmuur kun je op verschillende manieren aankleden. Bij een accentmuur heb je dezelfde keuzes als bij de rest van de keukens: ga voor tegels, beton ciré of toch verf, het kan allemaal.