vegan gezichtsverzorging

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een leven als vegetariër ( geen vlees of vis eten), maar er zijn ook veel mensen die veganist zijn. Behalve dat deze laatstgenoemde groep geen gedode dieren eet, zal een veganist ook geen andere dierlijke producten eten zoals bijvoorbeeld zuivel, eieren of honing en dragen zij geen producten die van dieren afkomstig zijn. Denk hierbij aan wol of leer.

Een mooie aanvulling op deze levensstijl is het gebruiken van vegan gezichtsverzorging. Maar wat is dat nou precies?

Wat maakt het verschil?

Het principe van vegan gezichsverzorging is dat de producten geen enkel opzicht afkomstig van dieren is. Er bestaat ook vegetarische gezichtsverzorging. Deze vorm van cosmetica bevat ook geen sporen van dieren zoals vet , maar kan wel honing of melk als ingrediënt hebben. Het spreekt daarnaast ook bijna voor zich dat vegan producten niet op dieren getest mogen worden.

Naast het ontbreken van dierlijke producten in de gezichtsverzorging, wordt er tegenwoordig ook steeds minder gebruik gemaakt van kunstmatige kleur- en geurstoffen in veganistische huidverzorging, al is dit geen vereiste om het stempel veganistisch te mogen dragen.

Maar juist door het ontbreken van deze chemische toevoegingen ontstaat er een groot voordeel. Mensen met een gevoelige huid of allergieën hebben veel profijt van het weglaten ervan en de kans op irritatie en reactie van de huid is hierdoor nihil omdat een allergische reactie vaak veroorzaakt wordt door de chemische ingrediënten.

Milieu bewuste keuze.

Het kiezen voor vegan gezichtsverzorging heeft niet alleen voordelen voor de huid, maar heeft ook effect op het milieu. Doordat er uitsluitend plantaardige producten worden gebruikt, dierlijke ingrediënten achterwege worden gelaten en er niet op dieren getest wordt, heeft het gebruiken van vegan producten een positief effect op het milieu.Het zit daarnaast nog eens bomvol met vitamines en antioxidanten die je huid optimaal verzorgd en hersteld. Kortom: Goed voor je huid, beter voor het milieu en fijn voor de dieren!