Hallux valgus: wat is dat?

Hallux valgus is een veelvoorkomende aandoening die bij ongeveer 33 procent van de volwassenen in Nederland voorkomt. Heb je te maken met deze aandoening aan de voet, dan groeit de grote teen (hallux) in de richting van de kleine teen (valgus). Hierdoor ontstaat er een knobbel op de grote teen, die ook wel een bunion wordt genoemd. De knobbel is niet pijnlijk, maar kan wel erg vervelend zijn. Zo kan de knobbel flink in de weg zitten en zeker als je smalle schoenen of schoenen met hoge hakken wil dragen. Heb jij ook een knobbel op je voet? Lees dan in dit artikel hoe je deze knobbel het beste kan behandelen.

De behandeling van de aandoening

Over het algemeen brengt de knobbel op je grote teen geen pijnklachten met zich mee, maar omdat de knobbel steeds tegen je schoen aan schuurt kan het na een tijdje wel een vervelend gevoel veroorzaken. Om het vervelende gevoel te verminderen, kun je een zak ijs op je voet leggen en een voetmassage nemen. Daarnaast kan het nemen van een verzorgend voetenbad ook verlichtend werken. Het opereren van de aandoening of het ondergaan van een andere behandeling, is niet nodig.

Inlegzooltjes tegen de aandoening

Hoewel er geen operatie nodig is en er ook geen behandeling voor de aandoening is, kun je hallux valgus wel verminderen door inlegzooltjes te dragen. Draag je inlegzooltjes, dan wordt de pijn van de aandoening namelijk verminderd bij het lopen en wordt bovendien de stand van de voet gecorrigeerd. Hierdoor wordt de bult op je teen minder erg, waardoor je automatisch ook minder klachten hebt op de lange termijn. Wil je zooltjes aanschaffen voor jouw voeten? Dan kun je dit eenvoudig online doen bij Footlogics: specialist op het gebied van inlegzooltjes voor diverse voetaandoeningen.