Een citrus in Nederland

Bekijk de citrus die in het koude Nederland kan overleven. Normaal groeit de citrus in warmere oorden, maar toch kun je aan de citrus een leuke boom hebben. Je moet je enkel realiseren dat citrusbomen in drogere oorden leven, dus dat goede drainage in de pot belangrijk is. Je kan dan ook zuinig zijn met water geven, enkel als de vruchten zich vormen, dan kan de citrus extra water gebruiken. In die tijd zou je de boom of plant ook kunnen besproeien. Tot de familie citrusbomen behoort de mandarijnen- citroenen- limoenen- granaatappel- en sinaasappelboom. In het voorjaar hebben alle citrusbomen geurige bloesems.

Tropic trees is goed en voordelig

Onder iedere citrus staat de prijs. Deze is laag, en dat komt omdat Tropic trees importeur is. Alle planten, bomen en struiken kun je nu voor die lage prijs online bestellen. Zo ook meerdere citrusbomen die je mooi in een groepje kan planten. Je plaatst bijvoorbeeld een mandarijnen- citroenen- en sinaasappelboom bij elkaar, en als dan in het voorjaar die bloesems komen die heerlijk ruiken dan zijn die bloesems allemaal net dat beetje anders. Dezelfde situatie verkrijg je als de boompjes vrucht dragen, een mandarijn ziet er immers anders uit dan een citroen en sinaasappel. Lees onderaan de site over de mogelijkheden.

In hoeverre kan een subtropische boom in een koud land?

Niet iedere citrus is winterhard. Dat betekent dat het boompje het hele jaar buiten goed doet, maar dat die wel degelijk dood kan vriezen. Hierin geeft Tropic trees voorlichting op de site. Zo zijn er boompjes waar je een vliesdoek overheen moet trekken als er een periode van vorst aan komt, en sommige boompjes moet je naar binnen halen. Het is mogelijk dat een citrusboom in een serre het beste af is. Daar is geen vorst, maar ook geen schommelingen in temperatuur omdat het boompje van binnen naar buiten gaat en andersom. Lees de informatie op de site van Tropic trees.