VCA trainingen volgen? Dit is wat je gaat leren

Het is van groot belang om als werknemer en leidinggevenden op de hoogte te zijn van mogelijke gevaren op de werkvloer. Vooral wanneer je werkzaamheden aan installaties uitvoert, werkt op een bouwterrein, in een werkplaats of een fabriek. In deze werkomgevingen krijg je vaak te maken met de nodige risico’s. Het is dan ook erg belangrijk om de nodige kennis te hebben en goed te kunnen handelen. Dit leer je met VCA trainingen. Er zijn aparte trainingen voor leidinggevenden en operationele werknemers.

De VCA trainingen van G4S zorgen er in de eerste plaats voor dat je goede algemene kennis hebt over veilig werken. Ook weet je alles over gezondheid en milieu: dit is bij veel bedrijven een vereiste. Met een VCA certificaat op zak ben je bijvoorbeeld als zzp’er veel interessanter voor een bedrijf. Ook wanneer je een leidinggevende positie inneemt is het hebben van een VCA VOL diploma vaak een vereiste.

Bewust van risico’s met VCA trainingen

Veilig en gezond werken: dat is wat je leert met de VCA trainingen van G4S. Het is niet alleen belangrijk om de nodige kennis te hebben, maar je moet ook snel en goed kunnen handelen. Met een VCA certificaat kun je aantonen dat je bewust bent van de risico’s op de werkvloer en weet je hoe te handelen in geval van nood. Bij het volgen van de cursus hoort ook het afnemen van een examen. Je sluit de cursus als het goed is af met het behalen van je diploma die drie jaar geldig is.